Fotoğraf: Can Göktürk

Güven Şancı

Davul

1968 yılında İstanbul'da doğdu. Lise yılları sonrası 4 yıl ticaretle uğraştıktan sonra semtin gençlerinden kurulan Okyanus grubuyla bir albüm yaparak müzik hayatına alaylı sınıfından katıldı. 1991 yılında katıldığı Ezginin Günlüğü ile 10 yıl çalıştı ve grubun albümlerine çaldı. Can Kozlu ile 2 yıl boyunca teknik ve doğaçlama üzerine çalıştı. Uzun yıllar sahnede bir çok müzisyene eşlik edip; çeşitli tiyatro, belgesel ve sinema filmi müzik kayıtlarında davul çaldı. Gene, çeşitli 'cover' ve albüm parçalarından oluşan bir repertuarla, Meli Türkyılmaz ile, İstanbul'un hemen her mekanında 10 yıl boyunca sahne aldı. Uzunca bir süre Samsara İstanbul grubuyla sokak müzisyenliği yaptı. Doğaçlamaya dayalı Evde Yoklar Orkestrasıyla çalıştı. Aynı ekiple, 'Mukadderat' filminin müziklerini doğaçlayarak çaldı. İki yıldır Sakin Seyir grubunda, hala oturduğu semtin, bu kez abileriyle çalmaktaydı. Kısa bir süre önce 16 yıl aradan sonra tekrar yuvaya dönerek Ezginin Günlüğü'nde çalmaya başladı.

Diskografi:

İstavrit (1993) - Ezginin Günlüğü (Davul)
Oyun (1995) - Ezginin Günlüğü (Davul)
Ebruli (1996) - Ezginin Günlüğü (Davul)
Hürriyete Doğru (1997) - Ezginin Günlüğü (Davul)
Aşk Yüzünden (1998) - Ezginin Günlüğü (Davul)
Rüya (2000) - Ezginin Günlüğü (Davul)
Her Şey Yolunda (2002) - Ezginin Günlüğü (Davul)
İlk Aşk (2003) - Ezginin Günlüğü (Davul)

Güven Şancı hakkında yazabilirsin
Ad, Soyad:
E-mail:
Mesaj:
(soldaki güvenlik kodu)
Güven Şancı hakkındaki yazılar;
Orhan salim: Bu gece Hakkari’de zeze’de performansınız müthişti üstad hele herkes sizinle fotograf çekinmeye çalışması ayrı idi ben çekinemedim olmadı ama olsun sizi dinledim ya gene sağolun hakkariye çok daha sık bekleriz siz teşekkürler bu gece için
23 Nisan 2018

Ezginin Günlüğü'nün resmi web sitesidir. Copyright © Ezginin Günlüğü 2010.